• Home
  • Bestemmingsplan okt. 2020

Bestemmingsplan

Bouw Kindcentrum stapje dichterbij

Kindcentrum Harmonieplein

De bouw van het Kindcentrum in het centrum van Maarssen-dorp is met de vaststelling van het bestemmingsplan weer een stapje dichterbij gekomen. Naar verwachting start begin november de sloop van de voormalige school Wereldkidz Bolenstein. De omwonenden en school Het Kompas (die ernaast zit) worden hierover geïnformeerd.

Op 30 september heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan vastgesteld. Met dit bestemmingsplan wordt de bouw van het Kindcentrum voor de leeftijdsgroep van 0 – 12 jaar mogelijk gemaakt.

Het Kindcentrum biedt straks ruimte aan de basisscholen Wereldkidz Bolenstein en Het Kompas. Deze scholen zijn al jaren in het centrum van Maarssen-dorp gevestigd. Daarnaast komen in het Kindcentrum een gymzaal, de buitenschoolse opvang en het kinderdagverblijf. Het gebouw voldoet straks aan alle wensen en (wettelijke) eisen van deze tijd, zoals duurzaamheid. Door samen te gaan in 1 gebouw in plaats van allemaal losse gebouwen, kan de ruimte efficiënter worden gebruik.

Het Kindcentrum is een belangrijk onderdeel van de herontwikkeling van het Harmonieplein. Het gebouw vormt de afronding van het nieuwe Harmonieplein aan de westkant.

U kunt meer informatie vinden over de gebiedsontwikkeling Harmonieplein op dit blog.

Bewoners die bezwaar hebben gemaakt (zienswijze) tegen het bestemmingsplan kunnen nu nog beroep instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan ligt daarom ter inzage van vrijdag 16 oktober t/m donderdag 26 november 2020 (beroepstermijn). De officiële publicatie kunt u vinden op www.overheid.nl.

U kunt het bestemmingsplan inzien en downloaden

Het bestemmingsplan met alle bijbehorende stukken kunt u digitaal raadplegen op www.ruimtelijke-plannen.nl met identificatienummer (NL.IMRO.1904.BPHarmplKindcenMRS-VG01). U kunt het bestemmingsplan ook inzien op het gemeentekantoor, Endelhovenlaan1 te Maarssen. Hiervoor moet u wel een afspraak maken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 140346. De pdf-bestanden van het bestemmingsplan kunt u hieronder downloaden (vanaf 16-10-2020).

Als er geen beroep wordt aangetekend bij de Raad van State kan team Onderwijs een omgevingsvergunning aanvragen. Het streven is dan om in de eerste helft van 2021 te starten met bouwen.


Download hieronder de documenten & bijlagen (vanaf 16 oktober)


Afdrukken E-mailadres