dinsdag, 09 februari 2021

65 ‘architecten’ ontwerpen speelplein

Sinds vorige week zijn 65 leerlingen van het Niftarlake college aan de slag gegaan om samen een ontwerp te maken voor de speelpleinen van het nieuwe kindcentrum in Maarssen-dorp. Het speelplein van de basisscholen is straks openbaar toegankelijk. Dus ook na schooltijd kunnen kinderen hier lekker spelen. Dit speelplein sluit straks mooi aan op het nieuwe dorpsplein “Harmonieplein”.

Ervaren ‘architectenteam’
Projectwethouder Hetty Veneklaas: “Op het Harmonieplein komt het nieuwe Kindcentrum met daarin 2 basisscholen, een BSO en een kinderdagverblijf. Er komen natuurlijk ook twee speelpleinen. Voor de kleintjes van 0 tot 4 jaar en voor de kinderen van 4 tot 12 jaar. Buiten spelen is superbelangrijk dan blijf je fit, ontwikkel je jezelf op sociaal vlak en heb je een hoop lol! Wie weten nu beter hoe je goed kunt spelen dan kinderen zelf? Met de leerlingen van het Niftarlake hebben we dus een ervaren team van architecten klaar staan voor deze klus! Sommige leerlingen hebben vroeger zelf op een van beide basisscholen gezeten. Dat maakt het extra bijzonder.”

Samen de speelpleinen ontwerpen
We ontwikkelen de speelpleinen samen met de gebruikers. Naast de leerlingen van het Niftarlake college denken de kinderen van de basisscholen Wereldkidz Bolenstein en Het Kompas mee over een goed ontwerp. De inbreng van de leerlingen en basisschoolkinderen gebruiken we bij het maken van een definitief ontwerp van de speelpleinen.