vrijdag, 30 oktober 2020

Sloop school Wereldkidz Bolenstein

In maart 2020 hebben wij u geïnformeerd over de voorbereiding van de sloop van het voormalige onderwijsgebouw aan de Gaslaan 22. Hier komt een nieuw Kindcentrum. Graag informeren wij u over de sloop.

De komende weken kunt u werkzaamheden zien rondom het gebouw. De sloop start naar verwachting begin november.

Voorbereiding van de sloop
RPS uit Delft deed de afgelopen maanden onderzoek. Dat was nodig voor de aanvraag van de vergunning en de aanbesteding van de sloop.
Alle onderzoeken zijn afgerond. Er ligt nu een vergunning voor het slopen van het onderwijsgebouw. RGS groep B.V. uit Amsterdam gaat de sloop van het gebouw uitvoeren.

Omliggende panden
Voordat het slopen begint, fotografeert en beschrijft een expertisebureau uitgebreid de woningen, bedrijven en bijgebouwen die rondom het sloopgebied liggen. Het bureau fotografeert ook de openbare bestrating. Ligt uw woning in het gebied rondom het gebouw dat wordt gesloopt? Dan krijgt u bericht dat het bureau langs komt. Een opname door een expertisebureau is gebruikelijk bij sloopwerkzaamheden. Met deze foto’s is later aan te tonen of er schade is ontstaan door de sloop.

Circulaire sloopmethode
We willen een groene en duurzame gemeente zijn. Daarom wordt er straks op een speciale manier gesloopt, de zogenoemde circulaire sloopmethode. Materialen en producten uit het gesloopte gebouw kunnen daardoor weer opnieuw worden gebruikt.
Het onderwijsgebouw wordt zorgvuldig gesloopt. Van het gebouw is een materialenpaspoort opgesteld. Zo weet RGS groep B.V. precies welke sloopmaterialen weer hergebruikt kunnen worden. Materialen worden dus niet meer weggegooid of vernietigd, maar hergebruikt in de nieuwe economie. Met deze manier van slopen draagt de gemeente bij aan een  beter klimaat.

Dit merkt en ziet u van de sloop
RGS groep B.V. start naar verwachting begin november 2020 met de sloop. U ontvangt hierover nog bericht van de RGS groep. Op 27 oktober 2020 wordt het onderwijsgebouw afgekoppeld van gas, water en elektriciteit. Voor ieders veiligheid sluit de RGS groep het perceel daarna af met bouwhekken.
We proberen zoveel mogelijk bomen te laten staan. De bomen die blijven staan, beschermt de RGS groep tijdens de sloopperiode. De schaftkeet, de wc’s en de containers komen achter op het schoolplein. Stof, geluids- en trillinghinder probeert de RGS groep zo veel mogelijk te beperken. Daarom breken ze het vrijkomende puin niet op het perceel, maar voeren ze het af naar een afvalverwerkingsbedrijf. Ter hoogte van de in- en uitrit komen rijplaten om de bestrating te beschermen.

Wat gebeurt er met het terrein?
Na de sloop maken we het terrein gelijk en zaaien we het in met gras. Op het grasveld komen tijdelijk twee voetbaldoeltjes zodat kinderen er kunnen voetballen.
Het nieuwe bestemmingsplan voor de ontwikkellocatie is ondertussen vastgesteld door de gemeenteraad. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de bouw van het Kindcentrum start. Als de bouw begint laten wij u dat van tevoren weten.

Contact
Heeft u nog vragen over de sloopwerkzaamheden? Neem dan contact op met Arjo Verweij van de gemeente Stichtse Vecht (projectleider van het sloopproject). U kunt hem mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen via telefoonnummer 06 41 43 37 17.
Contactgegevens directievoerder en toezichthouder: de heer H. Brand. U kunt hem mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen via telefoonnummer 088 99 04 750.

Zie ook wijkbericht