dinsdag, 29 januari 2019

Kindcentrum Harmonieplein

V.l.n.r. Jacqueline Sturkenboom (Wereldkidz Bolenstein), Robert Jockin (Cita Architecten), Hetty Veneklaas (wethouder) en Joke Kuijf (Kind & Co). V.l.n.r. Jacqueline Sturkenboom (Wereldkidz Bolenstein), Robert Jockin (Cita Architecten), Hetty Veneklaas (wethouder) en Joke Kuijf (Kind & Co).

Aan het Harmonieplein komt een Kindcentrum waarin Wereldkidz Bolenstein, basisschool Het Kompas, een gymzaal en kinderopvang Kind en Co worden gehuisvest.

Met het Kindcentrum willen wij bijdragen aan het ontwikkelen van een levendig dorpsplein in Maarssen-Dorp en maken we een plek waar kinderen van 0 tot 12 jaar zich optimaal kunnen ontplooien en een fijne tijd kunnen hebben.

De gemeente Stichtse Vecht heeft samen met de gebruikers een ontwerpteam gekozen: Cita Architecten uit Utrecht gaat samen met zijn adviseurs aan de slag om een prachtig Kindcentrum te ontwerpen dat past bij de gewenste sfeer en uitstraling van het Harmonieplein en de omgeving. Op dinsdag 29 januari is het contract voor deze opdracht getekend door de heer R. Jockin, directeur van Cita Architecten en wethouder Hetty Veneklaas.

We gaan nu aan de slag met het ontwerp van het Kindcentrum. Op het moment dat de voortgang van het ontwerp daar aanleiding toe geeft, zullen wij omwonenden en belanghebbenden informeren via sociale media, deze website, maar ook door het organiseren van een informatieavond.